Зустріч з правоохоронними органами

2017-12-06

/Files/images/20171206_130049.jpg

Виховання правової культури у дітей є одним з головних компонентів профілактичної роботи із неповнолітніми, адже вони повинні більше знати не лише про свої права, а й обов’язки та відповідальність, яка настає при порушенні певних загальноприйнятих норм співіснування у суспільстві.

На виконання плану роботи школи у рамках проведення Всеукраїнського Тижня правових знань, я кий проходив з 4 грудня по 8 грудня 2017 року, 6 грудня 2017 року у Помічнянській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів проведено зустріч із працівниками правоохоронних органів. Із метою набуття особистістю правової компетентності, подолання помилкових поглядів та переконань, негативних навичок та звичок поведінки, ознайомлення учнів із законами України, виховання розуміння цінності особистості кожної дитини, необхідності дотримання її прав і свобод. Працівниками із ювенальної превенції було проведено лекцію із учнями на тему «Адміністративна, кримінальна відповідальність неповнолітніх», у ході якої ознайомили учнів з правилами поводження у школі, громацьких місцях, з видами правопорушень, які часто зустрічаються у шкільному середовищі та на вулиці, з правилами поводження в Інтернеті, звернув увагу на види відповідальності учнів та їх батьків за скоєні правопорушення, детально розповів учням про підстави постановки дітей на профілактичний облік.

Адміністрація школи та учнівський колектив вдячні представникам цих служб за співпрацю та високий професіоналізм та сподівається на подальші зустрічі.

Кiлькiсть переглядiв: 332

Коментарi