Школа казок В. Сухомлинського

2015-09-28

/Files/images/Suhomlinskiy1.jpg

Без будь-кого з нас Батьківщина може обійтися, але будь- хто з нас без Батьківщини – ніщо.
Василь СУХОМЛИНСЬКИЙ

28 вересня 2015 року з нагоди 97-ї річниці від Дня народження видатного українського педагога, вченого. письменника на базі Помічнянської ЗШ І-ІІ ст. був проведений урок:"Школа казок В. Сухомлинського". За мету було поставлено познайомити учнів з біографією та творами В.О.Сухомлинського, розвивати спостережливість, допитливість, вміння давати оцінку вчинкам героїв оповідань, виховувати доброту, чуйність, любов до рідних та близьких людей, любов до природи, гордість за українську літературну спадщину.

/Files/images/bkhqBeX660U.jpg

На даному уроці учні мали можливість ознайомитись з життєвим та вчительським шляхом великого педагога, познайомитись з творчим доробком творів для дітей В.Сухомлинського, навчились аналізувати вчинки героїв та робити висновки з прочитаного. переглянули книжкову виставку творів Педагога. Дізнались та засвоїли 10 правил "НЕ МОЖНА"(за В.Сухомлинським).

/Files/images/W32YOwpxXZk.jpgДумки та переживання від прочитаного учні відобразили у своїх малюнках до творів письменника.

Постать Василя Олександровича Сухомлинського – творця, учителя, гуманіста - належить до минулого, яке пов’язане із сьогоденням тисячами зв’язків, із яким Україна рухається у майбутнє . Він значно обігнав свій час і зумів продемонструвати зразки педагогічної мудрості, які мають велике значення не тільки для практики сьогодення, а й для сучасної педагогічної науки. Його ідеї відповідають загальноцивілізаційним тенденціям розвитку, що все більше утверджуються і в Україні.

Кiлькiсть переглядiв: 186

Коментарi